Pagina wordt geladen ...

Eigenwijs

Allereerst voor iedereen de beste wensen voor het komende jaar. Zo rond deze tijd ga je vaak nadenken over wat er komen gaat en hoe het afgelopen jaar is gegaan. Met dat laatste ben ik altijd snel klaar. Ik kijk liever vooruit. Wat mij vaak overvalt rond deze dagen, is een beetje zelfreflectie. Een karaktertrek die menigeen stoort, mijzelf uitgezonderd, is dat ik eigenwijs ben. Ik moet altijd overal een mening over hebben. Vreemd misschien om over jezelf te zeggen, maar het is gewoon waar. Ik ben eigenwijs! Wel lekker om dat van jezelf te kunnen zeggen. Maakt mij dat anders dan mijn vakgenoten? Nee, ook zij zijn eigenwijs! Een voorbeeld, een collega vindt zichzelf de beste etaleur want hij heeft commerciële en verfrissende gedachten over etaleren binnen de rijwielbranche. De beste collega gebruikt nog handgeschreven, groene en gele kaarten. Dat vind ik gedateerd.

present mark van der starren

'Ik ben eigenwijs! Maakt dat mij anders dan mijn vakgenoten? Nee, ook zij zijn eigenwijs!'

In welke branche zie je dat nog? Wees eerlijk; dan ben je toch eigenwijs? Ik kies voor beleving en rust in een winkel en maak daarvoor gebruik van mooie materialen die recht doen aan de actualiteit die buiten de winkel heerst. Dat vindt die collega overbodig en niets toevoegen. Dus dan ben ik eigenwijs! Ik denk niet dat ik alles weet, want dat is gewoon niet zo. Ik leer nog elke dag. Ik ga daarom ook niet verkondigen hoe je moet ondernemen. Ik kan hooguit mijn idee van inrichten proberen over te brengen en advies geven over materialen, kleuren en routing. Daar ben ik goed in en dat is mijn vakgebied. Anders was ik wel een rijwielzaak begonnen. Als etaleur verbaas ik mij regelmatig over de POS materialen van fabrikanten die ik voorbij zie komen.Ze zien er soms erg mooi uit, maar gaat het niet om de boodschap die het moet overbrengen?

Waarom moet er op iedere fiets toch een man of vrouw zitten? Moet ik mijzelf toetsen aan die persoon om de betreffende fiets te kopen? Kun je als man van vijftig niet op een stoere stadsfiets rijden? Fabrikanten moeten eigenlijk eerst eens op de winkelvloer hun materialen testen, of alles wel tot zijn recht komt. Mooie display lama’s of kartonnen kubussen; hebben ze wel een functie als ze op de winkelvloer staan tussen tientallen (soms honderden) fietsen? Ik zeg nee. Maar ach, ook fabrikanten zijn regelmatig eigenwijs. Eigenwijs zijn betekent ook dat je je eigen visie moet volgen. Kijk niet wat collega’s doen en welke kortingen ze geven, maar steek je energie in je eigen zaak. Doe wat jij denkt dat het beste is. Wees daarbij actief en speel in op trends en actualiteiten. Succes voor het komende jaar. Wees maar lekker eigenwijs!

Volg ons ook op facebook, twitter, instagram en youtube

facebook twitter youtube instagram

Present Eyecatchers | sitemap | contact | privacy
Website door Webba