Pagina wordt geladen ...

Kinderfietsen

De laatste weken ben ik druk geweest met het ontwerpen van nieuwe interieurs. Het is erg leuk om te doen: een winkel ontwerpen die niet alleen mooi is, maar ook commercieel goed ingericht en voorzien van fietsbeleving. Januari is de maand van het realiseren van nieuwe interieurs. Zo hebben we met beperkte middelen een mooie nieuwe inrichting neergezet bij een winkel in Groningen. Een echte uitdaging, maar wel met een mooi resultaat en een blije ondernemer! Bij de gesprekken die ik voer bij de ondernemers, komt steeds de volgende vraag terug: ‘Wat te doen met de kinderfietsen?’ Tja, dat is inderdaad een lastig item. Het is een fiets met een kleine winstmarge, terwijl je er wel een gewoon verkoopgesprek voor moet houden. Daarnaast neemt het een flink gedeelte van de winkelruimte in beslag. Is dat nog interessant om te verkopen? Die vraag is moeilijk te beantwoorden.

present mark van der starren

‘Om de winstmarge te behalen van één elektrische fiets, moet je ongeveer acht kinderfietsen verkopen’

Om de winstmarge te behalen van één elektrische fiets, moet je ongeveer acht kinderfietsen verkopen - en dan zet ik nog laag in. Zo bekeken kan de ondernemer de ruimte die de kinderfiets op de winkelvloer inneemt, het beste minimaal houden. Wie zijn winkel naar omzet gaat indelen, houd weinig ruimte over voor kinderfietsen. Wil je kinderfietsen goed verkopen, dan mag je ook wel een aardig assortiment hebben. Er zijn nogal wat maten, merken en kleurtjes te verkrijgen. U begrijpt het al, dat neemt ook weer veel ruimte in beslag. Is het kind (lees: ouders v/h kind) dan de klant van de toekomst? In de huidige tijd niet meer, denk ik. De klantgebondenheid is niet meer zoals het vroeger was. Op enkele, veelal religieuze gemeenten na, zal het de klant om het even zijn waar hij zijn of haar kinderfiets gaat kopen. Laten we eerlijk zijn, de kinderfiets wordt hooguit anderhalf jaar gebruikt en dan mag er weer een nieuwe komen. Met de huidige mogelijkheden, kun je via internet overal een kinderfiets kopen. Ze staan op Marktplaats, online winkels en social media. Toets ‘kinderfiets’ in op Google en ‘prijskillers’, ‘fietsonline’ en vele andere webshops sieren de zoekresultaten. Een kinderfiets voor een klein prijsje is zó gevonden. Bol.com heeft vanaf € 52,24 al een 16 inch kinderfiets te koop en de goedkoopste 24 inch is € 139,95.

’s Lands grootste fietsenmerk heeft afscheid genomen van de collectie kinderfietsen. Dat zal toch niet zonder reden zijn? Bovenstaande kan eigenlijk maar tot één conclusie leiden: de kinderfiets heeft geen toekomst meer in de tweewielerwinkel. Lekker zeg, geen peuters meer in de winkel, die de overige fietsen beschadigen terwijl ze rondscheuren op een step of driewieler. Geen jankende kinderen omdat ze niet de fiets krijgen die ze graag willen. Geen afgereden inruil kinderfietsen meer, waar je liever helemaal niks voor geeft! Maar toch, in bijna elke winkel zijn ze nog te vinden. In grote hoeveelheden of een heel klein assortimentje. Bijna elke winkelier heeft toch nog wel wat staan in het kinderfietsen segment. Het vreemde is dat ik het ook begrijp, ondanks mijn tegenargumenten. Waar dat mee te maken heeft? Afgelopen weekend kocht ik een kinderfietsje met mijn zoon. Ik vond het heerlijk om wat rond te neuzen met dat ventje. Kinderfietsen horen gewoon bij de fietsbranche!

Lezers, als u nog andere redenen heeft waarom u ze nog verkoopt, laat me dat dan weten. Zo kan ik een goed antwoord geven op de vraag: ‘Wat te doen met kinderfietsen?’

Volg ons ook op facebook, twitter, instagram en youtube

facebook twitter youtube instagram

Present Eyecatchers | sitemap | contact | privacy
Website door Webba