Pagina wordt geladen ...

Valse Hoop?

Maandag 14 oktober stond voor mij in het teken van de Dynamo beurs. Een sfeervol opgezette beurs in de Rijtuigenloods te Amersfoort, waar dit jaar maar liefst 800aanmeldingen waren binnen gekomen. Die 800 mensen waren er ook, het was een drukte van belang en we deden goede zaken! Zo waren er her en der nog meer dealershows of introducties van nieuwe collecties fietsen of andere aanverwante fietsartikelen. Bij de Dynamo beurs hadden de meeste ondernemers het in ieder geval over maar één ding: Accel stopt met levering van fietsen aan fietsenwinkel.nl.

present mark van der starren

Al snel werd duidelijk dat ze niet stoppen, maar de mogelijkheid tot stoppen met levering aan het onderzoeken zijn.

Wat een goed nieuws voor veel ondernemers die moeite hebben met de concurrentie van fietsenwinkel.nl, want als Accel dat doet dan zullen ook andere fabrikanten naar grote waarschijnlijkheid volgen. Prima nieuws natuurlijk. Ik denk dat het ook prima kan. De fietsen die nu door fietsenwinkel.nl worden verkocht, worden dan gewoon weer door de vakhandel verkocht. Ik denk dat fabrikanten daardoor ook meer marge krijgen, want ik kan me bijna niet voorstellen dat fietsenwinkel.nl niet wat extra marge krijgt van diverse fabrikanten. Ik kan natuurlijk helemaal mis zitten, maar er staan soms prijzen op fietsenwinkel.nl die met normale marges onmogelijk rendabel kunnen zijn. Maar goed, Accel stopt dus met levering. Al snel werd duidelijk dat ze niet stoppen, maar de mogelijkheid tot stoppen met levering aan het onderzoeken zijn. Tja, dat maakt het allemaal wat anders.

Desondanks is het moment om dit nieuws de wereld in te gooien wel perfect. Tijdens de shows, waar de dealers de collecties komen bekijken. Goede timing! Ik vrees dat over een maand of zes het nieuws zal komen, dat Accel er alles aan gedaan heeft, maar dat ze toch door zullen gaan met levering aan Fietsenwinkel.nl. Staat de Batavus-fiets waar je er een paar extra van hebt ingekocht, toch gewoon op internet te pronken. Voor een prijs waar jij hem voor hebt ingekocht! Bovenstaande is misschien wel een beetje negatief geschetst, want ik hoop voor al die winkeliers dat het inderdaad gaat lukken dat Accel niet meer aan fietsenwinkel.nl gaat leveren. Met als gevolg dat vele fabrikanten gaan volgen, maar mijn gevoel zegt dat Accel gewoon een perfect gevoel voor timing heeft om goed nieuws te brengen. Zo niet, tja dan zal ik door het stof moeten.

Volg ons ook op facebook, twitter, instagram en youtube

facebook twitter youtube instagram

Present Eyecatchers | sitemap | contact | privacy
Website door Webba